Αγαπημένο μου ημερολόγιο, εν 25 Δεκεμβριoυ 1920.

Μεγάλες συμφορές λίγο μετά το γάμο μας, βρήκαν το Καψηφλαντζεϊκο. Και θα εξηγηθώ: Παλιότερα (συγκεκριμένα εις την 16η Απριλίου, 1817) είχα αναφερθεί στο ότι ο Δωρόθεος έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον Σόλων. Τον είχα αναφέρει τότε ως ένα ήσυχο αλλά περίεργο άνθρωπο. Θέλω εδώ να σταθώ στο περίεργος, γιατί αυτός είναι και βασικός λόγος της συμφοράς μας.

Ο Σόλων δυσκολεύεται να ξεχωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, κυρίως μπερδεύει τους ανθρώπους αν έχουν ίδιο μικρό όνομα. Παρόλο που ξέρουμε το πρόβλημα του, σοκαριστήκαμε όταν τον είδαμε στις εφημερίδες ως μέλος της οικογένειας του Τσάρλι Μάνσον.

Απόσπασμα απο εφημερίδα

Ρωτώντας και προσπαθώντας να δούμε τι συνέβη, μάθαμε πώς ο Σόλων μπέρδεψε τον Τσάρλι Τσάπλιν στον οποίον είναι μέγας θαυμαστής, με τον Τσάρλι Μάνσον με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τον δεύτερο πιστεύοντας πως θα τον βοηθούσε στο καλλιτεχνικό του στερέωμα . Δυστυχώς όμως η αστυνομία, αντί να κυνηγάει τους κουμουνιστάς και τους φυτοφάγους, ασχολιόταν μαζί μας. Αδυνατούσε να πιστέψει αυτές τις αληθοφανείς ενδείξεις, έτσι πολύ σύντομα το όνομα Καψηφλάντζας έγινε συνώνυμο του ονόματος Μάνσον.

«Φοβούμαι πως κάτι τέτοιες γκάφες θα δυσκολεύσουν την επαγγελματικήν μου σταδιοδρομίαν.», είπε εκνευρισμένος ο Δωρόθεος .«Θα χρειασθή να αλλάξομεν το επίθετον μας».